Artikel schrijven

Waarschijnlijk ken je de voordelen van gastbloggen en weet je hoe het werkt. Zo niet dan hier nog even in het kort waarom gastbloggen populair is.

Meer bezoekers en hogere ranking
Het schrijven van een artikel op een andermans blog levert kort gezegd meer bezoekers op naar jouw website. Je vergoot namelijk je bekendheid omdat je onder ogen komt van een andere doelgroep. Daarnaast leiden eenzijdige links naar jouw website tot een hogere zoekmachine ranking.

Een artikel schrijven voor kleine ondernemers
Het schrijven van een artikel hoeft niet ingewikkeld te zijn als het maar origineel is en nergens anders op het internet te vinden is. Doorgaans dient de tekst minimaal 300 woorden lang te zijn maar langer is beter. Het mag over vanalles gaan als het maar enigszins past bij het thema van de blog. Het thema van deze blog richt zich op het helpen van kleine ondernemers zoals ZZP’ers.

Onderwerpen om over te schrijven
Het aantal onderwerpen waarover je kunt schrijven is voor deze blog behoorlijk breed. Denk bijvoorbeeld aan marketing, e-commerce, webdesign, grafisch ontwerp, zoekmachine optimalisatie, software, boekhouding en drukwerk. Behulpzame informatie en tips doen het altijd goed maar je kunt ook schrijven over je bedrijf, producten of diensten. Een artikel mag best commercieel zijn maar bedenk dat bezoekers meestal niet zitten te wachten op pure reclame. Geef mensen liever een kijkje achter de schermen, doe een vergelijking, maak een case study of schrijf over een ervaring. Dit zijn slechts voorbeelden dus laat je vooral niet beperken.

Contact opnemen
Wilt je een artikel schrijven op onze blog met een link naar jouw website aarzel dan niet om contact op te nemen.
office(apestaartje)notis(punt)nl

Lees meer over gastbloggen