Logo Ontwerp
Home Diensten Offerte


 

Zelf je eigen logo ontwerpen en maken met een gratis online software programma

Tip! Maak je eigen website in 5 minuten

Hoe kun je zelf en het liefst gratis een eigen logo ontwerpen en maken?
In kort heb je drie dingen nodig om zelf een eigen logo ontwerp te kunnen maken.
Deze drie dingen zijn tijd, creativiteit en een software programma. Tijd om een fris ontwerp te bedenken en een nieuw software programma te leren gebruiken. Creativiteit om iets moois te creŽren. En een software ontwerpprogramma of creator om het design te tekenen en verder te ontwikkelen. Hieronder worden deze drie elementen nader toegelicht. Leer ook hoe je zelf een bedrijfslogo, huisstijl of website kan maken voor je eigen bedrijf.Tijd om zelf een logo te creŽren en een nieuw programma te leren kennen Logo vormen zien er per definitie simpel uit. Het lijkt dan ook betrekkelijk eenvoudig om zelf snel even een logo te in elkaar te zetten. Toch gaat er vaak meer tijd inzitten dan je denkt. Allereerst zul je de tijd moeten vinden om een creatief idee te ontwikkelen. Hoe dat in zijn werk gaat lees je iets verderop. Heb je eenmaal een paar ideeŽn dan zul je die moeten uitwerken of digitaliseren met een software programma. Een professioneel tekenprogramma heeft vaak een steile leercurve met veel toeters en bellen die de nodige tijd nemen om te leren.

Creativiteit en online inspiratie voor het zelf ontwikkelen van je eigen logo

De meeste tijd gaat zitten in het ontwerpen van je logo. Allereerst heb je natuurlijk een creatief idee nodig en dat is misschien ook gelijk het moeilijkste van alles. Om tot een leuk idee of concept te komen kun je jezelf een aantal vragen stellen. Waarvoor ga ik mijn logo gebruiken en wie gaan mijn logo allemaal zien? In principe maak je een logo dus niet alleen voor jezelf maar ook juist voor anderen. Door het gebruik van je eigen logo kunnen mensen snel zien dat iets van jouw afkomstig is. Een logo is in veel gevallen dus eigenlijk een soort merk. Vandaar dat een logo ook wel beeldmerk genoemd wordt. En een beeldmerk of logo kun je natuurlijk op van alles gebruiken. Bijvoorbeeld bij het opzetten of beginnen van een eigen merk op je website, blog, briefpapier, visitekaartje, stempel of kleding.Zelf je eigen logo of merk ontwerpen met een eenvoudig en simpel symbool
Een logo is dus makkelijk en snel te herkennen voor mensen. Het zou dan ook leuk zijn als deze mensen meteen weten waar jouw logo of merk voor staat. Je kunt ze een handje helpen door de tekst die je erbij zet of door een symbool te ontwerpen dat iets meteen duidelijk maakt. Pas echter op dat je niet teveel in een keer wil zeggen met je logo want dan wordt het teveel om te onthouden en wordt het ontwerp te druk. Het is juist de eenvoud van je logo waardoor men dingen beter onthoudt. Om tot meer creatieve ideeŽn te komen kun je ter inspiratie natuurlijk andere logo's bekijken. Er bestaan inmiddels miljoenen logo's en met behulp van Google kun je logo's zoeken die in dezelfde richting gaan. Uiteraard zijn het slechts voorbeelden ter inspiratie want het grotendeels kopiŽren van logo's mag niet.

Gratis software programma downloaden om zelf een logo te tekenen
Voor het maken van een logo wordt een software programma gebruikt waarmee je kunt tekenen. Anders dan bijvoorbeeld bij Photoshop dat met pixels werkt maak je bij een tekenprogramma gebruik van vectoren. Het voordeel van vector logo's is dat ze bij vergroting of verkleining altijd scherp blijven. Bekende software programma's voor het maken van vector lijntekeningen zijn Illustrator en Coreldraw . Ook zijn er gratis opensource alternatieven op internet te downloaden zoals Inkscape. Tot slot kom je steeds vaker online programma's tegen waarmee je vector afbeeldingen kunt maken. De mogelijkheden van zo'n online maker of creator zijn echter beperkt.Logo laten ontwerpen, logo template kopen of logo's laten digitaliseren
Zie je het zelf niet zitten om een logo te ontwikkelen of kom je er niet helemaal uit dan kun je altijd de hulp inroepen van een professionele grafisch ontwerper. Bij een bedrijfslogo en huisstijl staan er vaak meer belangen op het spel. Ook bestaan er websites waar je goedkoop een kant en klaar logo kunt kopen. Het gaat hier om goedkope logo templates die eventueel voor je aangepast kunnen worden door een designer. Tot slot kun je nog een tekening laten digitaliseren. Je maakt zelf het ontwerp op papier en laat iemand anders het uitwerken en omzetten naar een digitaal vector bestand.

Ontwerpservice, voorbeelden en gratis tips voor logo en website design
Op deze website vindt u grafisch ontwerp services, voorbeelden en gratis tips.
Gebruik de zoekfunctie hieronder of het navigatie menu bovenaan de webpagina.Website doorzoeken

 

Bookmark and Share


poster laten maken flyer laten ontwerpen trouwkaart laten maken infographic laten maken logo en huisstijl ontwerp
huisstijl voor starters auto laten beplakken stickers laten ontwerpen zelf je eigen website bouwen zelf spandoek maken
zelf presentatiemap maken zelf geboortekaartje ontwerpen grafisch vormgever zelf schrijfblokken met logo ontwerpen
zelf briefpapier maken zelf brochure folder maken zelf kaarten maken zelf etiketten maken afsprakenkaartjes zelf maken
zelf cadeaubon maken zelf uitnodigingen maken zelf bierviltjes ontwerpen zelf menukaart maken zelf placemats maken