Top
Home Diensten Offerte


 

Webwinkel laten bouwen


Waarom zelf een eigen online webshop of webwinkel beginnen?
De gezamenlijke omzet van webwinkels lijkt ieder jaar te stijgen. Steeds meer mensen bestellen producten en diensten via het internet. Het is daarom niet verwonderlijk dat steeds meer (startende) ondernemers kiezen voor een website met webshop om een graantje mee te pikken. Met de komst van IDEAL is het ontvangen van betalingen in een webshop bovendien nog makkelijker geworden.Een webwinkel laten bouwen of zelf maken met goede webshop software?

Wanneer u een webwinkel wilt opzetten heeft u in principe twee mogelijkheden. U kunt een webwinkel laten maken door een professioneel webdesignbureau met ervaren programmeurs en webdesigners of u kunt zelf aan de gang met gratis open source webshop software. Een derde optie is het huren van een webwinkel in de vorm van een abonnement of licentie tegen een vast bedrag per maand. Zoals u ziet is het best mogelijk om met een zeer klein budget toch een professionele webwinkel te starten en draaiend te krijgen.

Wat komt er allemaal bij kijken bij het starten van een webwinkel?

Het opstarten van een goede webshop lijkt makkelijk maar er komt natuurlijk meer bij kijken. Wat wordt de domeinnaam? Welke hosting heeft u nodig? Hoe gaat u producten verzenden? Welke betalingsmogelijkheden heeft uw webwinkel? Hoe gaat u voorraad beheren? Hoe gaat u klantgegevens beheren? Dit zijn belangrijke vragen die misschien ook van invloed zijn op de keuze van uw webwinkel software. Naast het gemak dat u zelf zoekt voor het beheren van de website willen ook klanten een gebruiksvriendelijke webwinkel met simpele navigatie. Denk aan een overzichtelijk winkelwagentje, zoekfuncties binnen de site, verzendopties etc. Het is aan te raden om voor uzelf een checklist te maken met alle functies.De bekendste en beste open source webwinkel software vergelijken

Er bestaat enorm veel software voor het bouwen van internetwinkels. Mijnwebwinkel.nl, Mijnwinkel.nl en Shoppagina.nl zijn voorbeelden voor Nederlandse webwinkelier waar u tegen maandelijkse kosten een eigen webshop kunt aanmaken en runnen. Internationaal is vooral de open source software van Magento, osCommerce, Zen Cart en Virtuemart bekend. De softwarepakketten zijn gratis te downloaden en relatief makkelijk te installeren.

Betalingen accepteren met creditcard en andere betalingsmogelijkheden
De meeste webwinkeliers zullen bij het bouwen van een webwinkel kiezen om betalingen vooraf te ontvangen. Met betaalsystemen zoals PayPal, 2checkout of Google Checkout kunnen uw (internationale) klanten eenvoudig met creditcard betalen. In Nederland zijn bankbetalingen via IDEAL de norm. Andere mogelijkheden zijn betalingen onder rembours of betalingen door overboekingen. Ook kunt u ervoor kiezen om achteraf een factuur of acceptgiro te verzenden. Verder zijn er interessante alternatieven om kleine bedragen af te rekenen zoals via een telefoonnummer of SMS en via Wallie (Walliecard).

Meer bezoekers en klanten trekken naar uw nieuwe webwinkel
Wanneer uw webwinkel af is kunnen de klanten komen om naar hartenlust te shoppen. Het is belangrijk dat uw webshop gevonden wordt op hoge posities in de zoekmachines en met name Google. Het is echter niet altijd makkelijk in de top 10 zoekresultaten van Google te komen. Met Google Adwords kunt u wel adverteren naast de organische zoekresultaten op cost per click (CPC) basis. Voor iedere bezoeker die op uw advertentie klikt betaald u dan een klein bedrag. Andere opties zijn nieuwsbrieven en persberichten versturen of het uitwisselen van banners. Verder zijn er natuurlijk de traditionele manieren van reclame te maken.Meer tips en advies rondom het laten maken van een eigen website
Op deze website vindt meer tips voor startende internetondernemers en beginnende webwinkeliers. Gebruik de zoekfunctie hieronder of het menu bovenaan om interessante artikelen te vinden.

Website doorzoeken


 

 

Bookmark and Share


online merk bouwen gratis webshop opzetten CMS website bouwen website met waachtwoord login goedkoopste webhoster
website leren bouwen url registreren webdomein info freelance webdesigner inhuren freelance webdeveloper