Logo Ontwerp
Home Diensten Offerte


 

Gratis webshop opzetten of openen


Zelf een eigen webshop opzetten, huren of overnemen en promoten
Steeds meer mensen shoppen via het internet naar producten en diensten. Met het starten van een succesvolle webshop kunt u in potentie dus veel verdienen. Het is daarom niet gek dat meer en meer ondernemers een eigen website beginnen en daarbij een (gratis) webshop openen. Maar hoe begint u een webshop en wat zijn de kosten voor het opzetten en runnen ervan? Waarin gaat u handelen? Welk product verkoopt het best? Hoe zorgt u voor veel bezoekers naar uw website? Welke tarieven hanteert u voor het verzenden? Dat zijn veelgestelde vragen. Om valkuilen te voorkomen is het aan te raden om een korte cursus te volgen. Ook op internet zijn veel tutorials met tips en nieuws te vinden. Vraag naar ervaringen en ontwikkelingen van anderen in een online forum.Goedkoop een online webshop
openen met gratis software en templates
Heeft u geen kennis van html, xml of php programma's dan kunt u zelf toch betrekkelijk eenvoudig een gratis webshop opzetten en beheren. Dit kan door middel van zoekmachine vriendelijke templates, een eenvoudig winkelwagen systeem of opensource e-commerce software online. Een online template heeft een standaard layout waarbij u vaak wel het design van de winkel kunt aanpassen. Via een CMS manager of builder aan de achterkant hoeft u eigenlijk alleen nog maar foto's en gegevens van producten te uploaden. Met iets meer technische kennis van programmeren kunt u freeware winkelsoftware installeren zoals het bekende Magento of osCommerce. Ook bestaan er kosteloze plugins voor Wordpress of Joomla.

Een internetshop overnemen in plaats van een nieuwe laten maken
Slimme freelance programmeurs maken kant en klare internetshops met een koppeling naar betaalmogelijkheden zoals IDEAL of PayPal en verkopen deze online. Tegen een aantrekkelijke prijs kunt u voordelig een internetshop met internetkassa overnemen. Via marktplaats of een beurs worden deze internetshops ter overname aangeboden. Vergelijk de prijzen en voorwaarden echter goed en vermijd hoge licentiekosten. Ook ondernemers verkopen soms hun geopende internetshop bij succes of juist tegenvallende resultaten. Door gebrek aan tijd of bezoekers besluit men te stoppen. Met een overname verliest u geen tijd aan de ontwikkeling en het openen van een shop waardoor u zelf direct kunt beginnen met het promoten.Welke producten voor uw webshop? Tips en ideeën waarin u kunt beginnen
Sommige producten lenen zich beter voor de verkoop via internet dan anderen. Hoewel eigenlijk alle categorieën wel via internet verkocht worden dient u bijvoorbeeld wel rekening te houden met de kosten voor opslag en verzenden. Ter inspiratie hier een klein overzicht van ideeën en voorbeelden: kleding (babykleding, dameskleding of vintage mode), elektronica (camera's, computers), meubels (brocante), parfum, schoenen, sieraden (horloges), speelgoed, tassen, taarten, witgoed, fietsen, quilten of zelfs wijn. Veel van deze producten worden al in webshops te koop aangeboden. Dat betekent dat u zich moet onderscheiden op de een of andere manier zodat men bij u koopt en niet bij de concurrent.

Meer gratis bezoekers naar uw webshop trekken met online marketing
Het opzetten van een online shop is één ding maar hoe komt u aan meer bezoekers die ook daadwerkelijk klanten worden en iets kopen. De marketing, vindbaarheid en het promoten is een belangrijke factor voor succes. Promotie in zoekmachines via zoekmachine optimalisatie (SEO) of social media zijn goede manieren om gratis bezoekers te trekken. Geef iets weg 'For Free', zorg voor een keurmerk op de site, krijg goede reviews en maak het zoeken en bestellen eenvoudig om het succes te vergroten. Laat bezoekers aanmelden voor een nieuwsbrief en geef korting met kortingscodes. Met Google Adwords kunt u tegen geringe kosten snel goed vindbaar zijn en zeer gericht adverteren. Vergeet ook de offline reclame niet. Deel om te beginnen flyers uit met uw webadres en beletter uw auto of bus met uw winkelnaam.

Meer gratis tips en ideeën voor starters en beginnende webentrepreneurs
Op deze website vindt u meer gratis tips en diensten voor (online) ondernemers.


Website doorzoeken


 

 

Bookmark and Share


gratis CMS website website met domeinnaam goedkoopste webhost website leren maken url domein registreren opzoeken
zelf eigen logo maken gratis je eigen website opzetten gratis