Logo OntwerpGratis logo design tips en checklist


Een nieuw logo design voor uw bedrijf maken of laten ontwerpen
Bent u net een bedrijfje gestart in Nederland of loopt u al een tijdje te denken aan nieuw logo voor een bestaand bedrijf? Neem dan de volgende tips eens goed door. Het maken van een logo is een vak apart dat u het best kunnen overlaten aan een ervaren grafisch ontwerper met de juiste grafische software. Met een beetje creativiteit en tijd kunt het natuurlijk ook zelf proberen om kosten te besparen. Voor het ontwerpen heeft u allereerst logo design software nodig waarmee u vector bestanden kunt produceren. Een bekend programma hiervoor is Illustrator. Het voordeel van vector is dat het ontwerp zonder problemen vergroot kan worden. EPS is het meest gebuikte bestandstype. Photoshop is een minder geschikt programma omdat dit met pixels werkt. Hieronder vindt u een Nederlandse checklist met tips voor logo design. U kunt de tips ook downloaden als PDF.

Download gratis logo design tipsWat is het nut van logo design?

Met een logo benadrukt u de onderscheiding van uw concurrenten en vergroot u de herkenbaarheid. Verder heeft het invloed op hoe uw onderneming gezien wordt.

Tip 1 : Uw logo design dient te voldoen aan goede vormgeving
We hebben het hier niet over het idee of concept maar puur over de uitvoering. Goede vormgeving is doorgaans een lijnenspel met balans en harmonie. Zelf gemaakte logo's vallen hierbij vaak door de mand door onnodige frutsels of effecten toe te passen. Zorg verder dat uw logo goed leesbaar en toepasbaar is, ook bij verkleining. Uw logo zal behalve op briefpapier en visitekaartjes ooit ook op andere zaken kunnen komen zoals promotie pennen, bedrijfskleding, reclameborden, auto of bus etc.

Tip 2 : Uw logo design dient zich te onderscheiden van concurrenten
Met de toenemende concurrentie en alle logo's die er al bestaan is het een belangrijke zaak om uw logo te laten onderscheiden van anderen. Geef uw logo unieke kenmerken die opvallen en geen enkel ander logo in uw branche heeft.

Tip 3 : Uw logo design dient makkelijk te onthouden en herkenbaar te zijn
Herkenbaarheid hangt nauw samen met onderscheiding. Door een logo veelvuldig onder ogen te brengen zal men een logo sneller gaan herkennen. De herkenbaarheid kan worden vergroot met een origineel concept en een simpel 'tijdloos' design
. Een bijkomend voordeel van een simpel 'tijdloos' design is dat het ook langer meegaat.Overige logo ontwerp tips
Het spreekt vanzelf dat uw logo een positieve uitstraling dient te hebben, representatief is en uw doelgroep aanspreekt. Zoekt u inspiratie en voorbeelden? Bezoek dan onze online portfolio of een logo design blog.

Meer tips, kosten en logo design voorbeelden in onze online portfolio
Notis is een studio in Rotterdam gespecialiseerd in het ontwerpen van logo's. Bekijk onze online portfolio of vraag gratis een offerte en prijs aan. Op deze website vindt u meer gratis tips en advies voor startende ondernemers in Nederland,
bijvoorbeeld over het bedenken van een goede bedrijfsnaam of slogan. Gebruik de zoekfunctie hieronder of de links bovenaan om te navigeren.Website doorzoeken


Bookmark and Share