Logo Ontwerp
Home Diensten Offerte


 

Nieuwe bedrijfsnaam nodig?


Tips voor het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam
Het bedenken van een nieuwe bedrijfsnaam is geen gemakkelijke opgave maar wel belangrijk. Een goede bedrijfsnaam is belangrijk omdat het bedrijven onderscheidt en onderscheiding is wat bedrijven nodig hebben om de concurrentie aan te gaan. Kies daarom altijd een originele bedrijfsnaam die totaal afwijkt van uw concurrenten.

Waar moet u nog meer op letten bij het kiezen van een bedrijfsnaam?

Allereerst dient een originele bedrijfsnaam onderscheidend of uniek te zijn. De voorkeur gaat uit naar een korte en simpele naam die makkelijk uitspreekbaar is. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de naam ook makkelijker te onthouden is. Nog beter wordt de naam als deze een associatie oproept met uw vakgebied of branche. Let wel op de klank en pas op voor rare betekenissen in een andere taal.Hoe verzint u een passende en effectieve bedrijfsnaam?

Het bedenken van een pakkende bedrijfsnaam neemt enige voorbereiding. Stel uzelf vragen als; Wat wilt u met de nieuwe bedrijfsnaam zeggen? Welke diensten gaan eronder vallen? Wie is de doelgroep? etc. Zet de namen die u bedenkt in een lijst en kies daar weer de beste uit. Te denken valt aan namen die rijmen, persoonsnamen, Engelse namen of namen die bestaan uit samenvoegingen. Pas
op met afkortingen en cijfers in namen, deze zijn namelijk moeilijker te onthouden. Vaak zijn mensen geïnteresseerd in waar een naam vandaan komt. Een leuk verhaal kan daarbij helpen.

Een bedrijfsnaam zoeken op internet kan helpen bij uw keuze
Met behulp van de zoekmachines kunt u zelf eenvoudig controleren of een bedrijfsnaam al bestaat op internet. De zoekresultaten geven u gauw een globaal idee hoe uniek een naam is. Ook kunt u inschrijvingen bij de KvK direct online raadplegen. Verder zijn merklijsten bij officiële instanties als het B M B een goed startpunt. Wanneer u een vrije bedrijfsnaam gevonden denkt te hebben wilt u natuurlijk ook weten of het bruikbaar is voor uw site.Naamgeving door gespecialiseerde naambedrijven
Het bedenken van een leuke bedrijfsnaam of productnaam kan ook in samenwerking met professionele naambedrijven die zijn gespecialiseerd in naamgeving of naming. Deze bedrijven hebben veel ervaring en behoeden u voor de valkuilen. Vaak beschikken zij over een internationaal netwerk zodat uw naam in het buitenland getoetst kan worden. Ook de andere kanten bekijkt men.

Ontwerp een uniek logo voor uw bedrijfsnaam, handelsnaam of merknaam
Nauw verwant aan uw bedrijfsnaam is het ontwerp van uw bedrijfslogo. Dit is een logische volgende stap. Met een uniek bedrijfslogo heeft u namelijk de mogelijkheid om uw bedrijf ook zichtbaar te onderscheiden van anderen. Omdat uw bedrijfslogo overal op terug te zien is vormt het bovendien een belangrijk punt van herkenning voor veel mensen. Een verder bijkomend voordeel is dat logo's, beeldmerken of woordmerken juridisch vaak makkelijker te beschermen zijn dan enkel een naam.
Meer over logo ontwerp en bedrijfslogovoorbeelden. Lees ook tips voor het verzinnen van goede slogan. 

 

Bookmark and Share